joi, 27 septembrie 2012

Sandwich ca la mama acasa ! Mancare ca la fast-food




Dragii mei,

cred ca ati observat ca nu gatesc dupa o reteta anume si ca preparatele mele pot semana cu altele, dar nu sunt ca acestea. Lucrul acesta se intampla pentru ca eu gatesc din placere, cu placere, dar si pentru ca am o familie pe care trebuie sa o hranesc. Am doi baieti de 15 ani, gemeni, care, fiecare in parte, vrea ceva anume la masa. Asa ca , ma intelegeti, cata imaginatie , inventivitate trebuie sa am in bucatarie. Si, mai ales, cata rabdare. Eh, si sa nu uitam de “bucataria” rivala – fast-food. Stim cu totii cat este de nociva, cat este de periculoasa pentru sanatatea copiilor, dar si cat este de pe gustul acestora. Din aceasta cauza, am incercat sa pregatesc eu cat mai multe preparate care sa semene cu produsele fast-food, dar cu ingrediente  bune, care sa nu creeze dependenta sau boala.
Produsele fast-food arata foarte bine, dar nu sunt foarte variate. Acest lucru il putem folosi in favoarea nostra. Sa va dau cateva exemple :
- Snitel pane cu branza si usturoi. Aveti reteta pe acest blog si poate rivaliza oricand cu snitelul sau aripioarele  picante.
- Chiftele de curcan. La fel, este reteta si se poate adapta la orice fel de carne tocata.
- Chiftele pane din dovlecei. Sunt extraordinare intr-un sandwich cu sos de iaurt si usuroi.
- Sandwich ca la mama acasa. Am uitat sa va spun ca baietii fac sport si, atunci, painea feliata  nu este suficienta. Deci, se taie o franzela in doua sau trei parti. Acestea se taie de-alungul si  se scoate miezul. Se unge painea cu zacusca, sau cu salata de vinete, sau cu pasta de branza ( amestec de branza, unt, putina smantana, verdeturi, boia, piper, nuca,ardei, rosii..ce aveti prin camara si frigider). Peste se asaza oricare dintre chiftelele sau snitele de mai sus. Sau se mai poate lua o felie de carne ( pui, porc, vita), se bate pana se subtiaza bine, se condimenteaza cu sare si piper si, apoi, se tavaleste prin nuca pisata. Carnea se frige pe gratar sau pe grill. Cand este gata se pune peste felia de paine. Mai puteti adauga o felie de rosie, ardei, castravete, varza sau muraturi. . Daca aceste combinatii nu le puneti pe paine, le puteti aseza pe farfurie alaturi de o lipie. Totul este permis. Pentru aceste produse, dar si pentru altele folositi cu incredere sosul de iaurt cu usturoi (se amesteca iaurtul cu mujdeiul de usturoi, se adauga putin mustar. Dupa gust, se poate pune si putin suc de rosii, sare si piper). Daca veti face ca mine, cu siguranta, va veti castiga copiii de partea dumneavoastra. Vor manca si sanatos si cu bani mai putini. Succes!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu