Dragii mei,
cred ca ati observat ca nu gatesc dupa o reteta anume si ca
preparatele mele pot semana cu altele, dar nu sunt ca acestea. Lucrul acesta se
intampla pentru ca eu gatesc din placere, cu placere, dar si pentru ca am o familie
pe care trebuie sa o hranesc. Am doi baieti de 15 ani, gemeni, care, fiecare in
parte, vrea ceva anume la masa. Asa ca , ma intelegeti, cata imaginatie ,
inventivitate trebuie sa am in bucatarie. Si, mai ales, cata rabdare. Eh, si sa
nu uitam de “bucataria” rivala – fast-food. Stim cu totii cat este de nociva,
cat este de periculoasa pentru sanatatea copiilor, dar si cat este de pe gustul
acestora. Din aceasta cauza, am incercat sa pregatesc eu cat mai multe preparate care sa semene cu produsele fast-food,
dar cu ingrediente bune, care sa nu
creeze dependenta sau boala.

Produsele fast-food arata foarte bine, dar nu sunt foarte
variate. Acest lucru il putem folosi in favoarea nostra. Sa va dau cateva
exemple :
- Snitel pane cu
branza si usturoi. Aveti reteta pe acest blog si poate rivaliza oricand cu
snitelul sau aripioarele picante.
- Chiftele de curcan.
La fel, este reteta si se poate adapta la orice fel de carne tocata.
- Chiftele pane din
dovlecei. Sunt extraordinare intr-un sandwich cu sos de iaurt si usuroi.
- Sandwich ca la mama
acasa. Am uitat sa va spun ca baietii fac sport si, atunci, painea
feliata nu este suficienta. Deci, se
taie o franzela in doua sau trei parti. Acestea se taie de-alungul si se scoate miezul. Se unge painea cu zacusca,
sau cu salata de vinete, sau cu pasta de branza ( amestec de branza, unt,
putina smantana, verdeturi, boia, piper, nuca,ardei, rosii..ce aveti prin
camara si frigider). Peste se asaza oricare dintre chiftelele sau snitele de
mai sus. Sau se mai poate lua o felie de carne ( pui, porc, vita), se bate pana
se subtiaza bine, se condimenteaza cu sare si piper si, apoi, se tavaleste prin
nuca pisata. Carnea se frige pe gratar sau pe grill. Cand este gata se pune
peste felia de paine. Mai puteti adauga o felie de rosie, ardei, castravete,
varza sau muraturi. . Daca aceste combinatii nu le puneti pe paine, le puteti
aseza pe farfurie alaturi de o lipie. Totul este permis. Pentru aceste produse,
dar si pentru altele folositi cu incredere sosul de iaurt cu usturoi (se
amesteca iaurtul cu mujdeiul de usturoi, se adauga putin mustar. Dupa gust, se
poate pune si putin suc de rosii, sare si piper). Daca veti face ca mine, cu
siguranta, va veti castiga copiii de partea dumneavoastra. Vor manca si sanatos
si cu bani mai putini.
Succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu