Pentru toti cei care poarta numele Sfintei Maria, la multi ani, sanatate si o...negresa cu migdale!
200 g ciocolata
250 g unt
200 g zahar
100 g cacao
4 linguri de faina (cu varf)
4 oua
Esente de rom si vanilie
100 g migdale sau nuci
Ghimbir ( daca se vrea)
Se pun in mixer
ciocolata topita, untul si zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se
adauga cacao si ouale. Se mixeaza, in continuare. La sfarsit, se adauga faina si
aromele (rom, vanilie). Aceasta este compozitia de baza. Aceasta se pune intr-o tava unsa cu unt si presarata cu putina faina si se coace la
180-200 grade timp de 30-40 minute. Este gata atunci cand, daca bagam o scobitoare in prajitura, betigasul
iese curat. Pentru un plus de gust si aroma, in aluatul pregatit se mai pot
adauga migdale sau nuci prajite si pisate. De asemenea, chiar pentru fite,
putem adauga putin ghimbir ras prin razatoarea cea mica. De asemenea, tot la
alegere, se mai poate pune si un plic de praf de copt. Cu el, negresa este mai pufoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu