marți, 4 septembrie 2012

Chiftele de curcan




1/2 kg carne tocata de curcan
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ou
Sare
Piper
Marar
2 oua , pesmet si susan pentru  prajit

2-3 ardei grasi rosii si verzi
2 cepe
Sare
Piper
Zahar
Iaurt
Usturoi
Menta

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata marunt, cu usturoiul, mararul,oul, sarea si piperul. Pentru un gust deosebit, dar si in cazul in care carnea este de porc si mai grasa, se pot adauga doua felii de paine inmuiate in vin rosu. Dupa ce amestecul este omogen, chiftelele facute ceva mai mari, alungite se dau prin pesmet, apoi ou si iar pesmet cu susan. Ele se prajesc la foc potrivit.
Garnitura la chiftele o preparam din ceapa si ardei. Ceapa taiata fideluta se trage la tigaie .Se poate adauga putin zahar pentru a o carameliza.Se adauga si ardeii taiati felii subtiri. De asemenea, se condimenteaza cu sare si piper sau se poate folosi si condimentul cinci arome.Ardeiul trebuie sa fie putin calit, doar 3-5 minute.
Sosul se face dintr-un amestec de iaurt cu sare, piper si usturoi pisat. In locul usturoiului se poate pune o ligurita de suc de rosii sau pasta de rosii. Bineinteles, sa nu uitam de menta ! Aceasta este buna si la gust , dar si ca ornament.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu