1/2 kg carne tocata de curcan
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ou
Sare
Piper
Marar
2 oua , pesmet si susan pentru prajit
2-3 ardei grasi rosii si verzi
2 cepe
Sare
Piper
Zahar
Iaurt
Usturoi
Menta
Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa
tocata marunt, cu usturoiul, mararul,oul, sarea si piperul. Pentru un gust
deosebit, dar si in cazul in care carnea este de porc si mai grasa, se pot
adauga doua felii de paine inmuiate in vin rosu. Dupa ce amestecul este omogen,
chiftelele facute ceva mai mari, alungite se dau prin pesmet, apoi ou si iar
pesmet cu susan. Ele se prajesc la foc potrivit.
Garnitura la chiftele o preparam din ceapa si ardei. Ceapa
taiata fideluta se trage la tigaie .Se poate adauga putin zahar pentru a o
carameliza.Se adauga si ardeii taiati felii subtiri. De asemenea, se
condimenteaza cu sare si piper sau se poate folosi si condimentul cinci
arome.Ardeiul trebuie sa fie putin calit, doar 3-5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu