4-5 cartofi
2 oua
12-14 linguri de faina
2-3 linguri de zahar
1 lingura de ulei
1 pachet zahar vanilat
15 prune
200 g pesmet
2 linguri de unt
4-5 linguri de zahar
Esente de vanilie si rom
200 g nuci pisate
Dupa ce cartofii au fost fierti, sunt pasati ca piureul. Se adauga ouale, faina, uleiul si zaharul vanilat. Amestecul trebuie sa fie o coca suficient de tare astfel incat sa nu se faramiteze. Apoi taiem prunele in felii. Cu mana putin umeda luam din coca cat o nuca, o intindem putin in palma si invelim in ea felia de pruna. Framantam aceasta biluta intre palme astfel incat sa se inchida foarte bine. Cand sunt toate gata, le punem intr-o cratita cu apa clocotita si le lasam circa 5 minute sa fiarba. Le scoatem pe o tava. Separat, intr-o tigaie punem untul sa se topeasca peste care adaugam nucile pisate , pesmetul , esentele si, la sfarsit, zaharul. Totul trebuie sa prinda o culoare frumoasa, aramie. Dupa aceasta, galustele din cartofi sunt tavalite prin pesmetul pregatit.. Se pot servi simple , dar si cu un topping de fructe sau ciocolata, cu inghetata, cu dulceata sau cu ce vreti dumneavoastra. In locul nucilor se pot folosi alune sau migdale ( nu este niciun necaz, daca nu avesti nuci, alune...Galustele sunt bune si simple!)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu