4 dovlecei
300-400 gr de brinza veche de vaca
5 oua
O legatura de marar
O capatina de usturoi
300-400 gr de faina
Se curata dovleceii de coaja si de seminte. Se dau prin razatoarea cea mare.Branza trebuie sa fie cat mai tare ca sa nu-si mai lase si ea zer in compozitie si , de asemenea, trebuie data prin razatoarea cea mare.Se iau dovleceii si se scurg foarte bine de apa, subliniez, se scurg foarte bine de apa. Apoi, se pun intr-un castron cu branza, ouale, mararul taiat marunt si usturoiul pisat. De regula, nu se mai adauga sare si alte condimente. Dar se poate gusta si potrivi cu sare in cazul in care brinza nu a fost suficient de sarata.
Se adauga si faina si se amesteca pana devine totul o pasta de consistenta celei de chiftele.Dupa gust , se mai paote adauga si putin pesmet. Le face mai crocante. Se pregateste o tigaie cu ulei incins foarte bine si se pun chftelele cu lingura la prajit. Trebuie sa fie o baie de ulei pentru ca ele sa se prajeasca repede. Dovlecelul, branza si faina nu au nevoie de un timp mare de prajit. Cand sint gata se scot pe un platou pe care s-a pus o hirtie care sa absoarba uleiul din chiftelute.Se pot servi ca aperitiv, calde si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu