miercuri, 19 septembrie 2012

Ciuperci pane



Ciuperci
Oua
Faina
Pesmet
Ulei
Sare
Piper


Pentru aceasta reteta n-am dat cantitatile pentru ca nu e necesar.Facem atatea ciuperci cate vrem.
Ar fi de preferat sa avem ciuperci mai micute, din cele crescute in sere. Daca sunt mai mari, le putem felia.
Se pot folosi si ciupercile pe care le culegem din padure, dar, aici, cu mare atentie! Trebuie sa fim buni cunoscatori ai padurii, daca nu vrem sa ajungem la spital. Deci, cel mai bine, cumparam ciuperci crescute in sera. Pentru aceasta reteta, eu am folosit ciuperci culese din padure. Dupa ce le-am curatat si  spalat, le-am dat prin faina, prin ou batut si, apoi, prin pesmet. In oul batut , eu pun sare si piper. La final, le prajim in ulei bine incins. Uleiul trebuie sa fie mai mult, ca la snitele, pentru ca faina si pesmetul inghit mult ulei. Si gata, asa se fac ciupercile pane. Ele pot fi servite ca aperitiv sau  garnitura. De asemenea, pot fi servite si cu diverse sosuri. Cel mai gustos este cel de iaurt cu usturoi.
Pe farfuria din imagine sunt ficatei de pasare cu sos dulce acrisor, ciuperci pane, salata de ardei capia copt.
peste toate aceste trei preparate am pus sos din  iaurt amestecat cu putin mujdei de usturoi. Foarte bun si foarte gustos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu