Un morcov
O ceapa
Doi – trei castraveti
Un ardei
Doi-trei catei de usturoi
Sase-sapte rosii coapte bine
Doua felii de piine uscata
Doua linguri de ulei de masline
Menta , busuioc sau chiar patrunjel
Sare
Eu pregatesc aceasta supa in doua moduri : cu paine si fara
paine. In ambele cazuri mixez toate
aceste ingrediente. Atunci cind este cu paine, supa se serveste in boluri,
eventual cu citeva cuburi de gheata si
avind alaturi cuburi de castraveciori sau de rosii decojite. La felul
fara paine, se pot adauga crutoane de paine prajita.
Acest fel de supa este specific Spaniei, dar asta nu
inseamna ca noi, romanii, nu putem sa o
facem sau chiar sa o mai schimbam pe ici, pe colo. Supa se poate chiar strecura (cea fara
paine) si se poate pastra la frigider sau chiar congelator si se poate bea ca
atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu