marți, 4 septembrie 2012

Supa de rosii sau gazpacho




Un morcov
O ceapa
Doi – trei castraveti
Un ardei
Doi-trei catei de usturoi
Sase-sapte rosii coapte bine
Doua felii de piine uscata
Doua linguri de ulei de masline
Menta , busuioc sau chiar patrunjel
Sare

Eu pregatesc aceasta supa in doua moduri : cu paine si fara paine. In ambele cazuri  mixez toate aceste ingrediente. Atunci cind este cu paine, supa se serveste in boluri, eventual cu citeva cuburi de gheata si  avind alaturi cuburi de castraveciori sau de rosii decojite. La felul fara paine, se pot adauga crutoane de paine prajita.
Acest fel de supa este specific Spaniei, dar asta nu inseamna ca noi, romanii, nu putem  sa o facem sau chiar sa o mai schimbam pe ici, pe colo. Supa se poate chiar strecura (cea fara paine) si se poate pastra la frigider sau chiar congelator si se poate bea ca atare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu