marți, 25 septembrie 2012

Snitel pane cu branza si usturoi




Carne de pui (pulpa sau piept, aripioare)
Oua
Branza de vaci (mai veche)
Faina
Pesmet
Ulei
Sare
Piper
Usturoi
Patrujel

Aceasta reteta este una obisnuita de snitel. Daca este piept de pui,  se taie felii si se bat pana se subtiaza. Daca sunt pulpe, ori se lasa asa intregi cum sunt, ori se scoate carnea de pe os si se bate, la fel, pana se subtiaza. In cazul aripioarelor, le taiem in doua. Toate tipurile de carne se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa o jumatate de ora la frigider. 
In acest timp, intr-un blender , se maruntesc si amesteca pesmetul, branza, cativa catei de usturoi si o mana de frunze de patrunjel.
Apoi, carnea condimentata se da prin faina, ou si, la sfarsit, prin amestecul  de pesmet si branza. Se prajeste in baie de ulei incins.
Fata de snitelul obisnuit, amestecul de pesmet, branza, usturoi si patrunjel formeaza o crusta foarte gustoasa. Eu folosesc aceast amestec si la rulouri de carne, si la snitele obisnuite, si la ciuperci, vinete sau dovlecei pane. Restul combinatiilor le las in seama voastra. Astept si alte idei sau propuneri. Si pareri dupa ce gatiti aceasta reteta. Incercati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu