marți, 4 septembrie 2012

Pulpe de pui umplute



4 pulpe de pui
1 ceapa
1 ardei
2-3 catei de usturoi
2-3 cartofi
Sare si piper
Alte condimente (boia, coriandru , cimbru…)
Miere
Suc de rosii
Cognac
Fasole verde subtire
Usturoi
Smintina
Marar
Garnitura : orice fel  - cartofi piure cu salata, legume gratinate, legume fierte cu sos.
Eu va propun o garniture de fasole verde cu sos de usturoi si smintina

Se curata pulpele si apoi, usor, se baga degetele pe sub piele. In acest fel se desprinde pielea de carne  pana la capatul osului de care se tine pulpa.Acolo, se da pielea intr-o parte si se taie  osul astfel incat pielea sa ramina agatata de partea aceea mica de os ramasa.  Pe intelesul tuturor, pielea ramane agatata de bucatica de os de care apucam pulpa. Carnea din interiorul pulpei se scoate de pe os si se toaca. Apoi se amesteca cu ardeiul, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga si cartofii dati prin razatoare, sarea , piperul si celelalte condimente. Totul se amesteca. Acest amestec umple apoi pielea pulpei . Partea  ramasa deschisa se prinde cu o scobitoare. Cand pulpele sint gata umplute, ele se asaza intr-o tava si se dau la cuptor cu un amestec de ulei, apa si suc de rosii. Se poate turna peste pulpe si putina miere in amestec cu cativa mililitrii de cognac.
Rumenite bine, pulpele se asaza pe o farfurie . Linga ele , garnitura din fasole verde. Fasolea spalata, se opareste in apa fiarta cu sare  si putin ulei. Cand este fiarta, se strecoara si se amesteca cu usturoiul pisat si freacat cu ulei (mujdei). Peste mujdei se mai poate adauga putin otet balsamic si putina smantana. La final, se presara marar tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu