4 pulpe de pui
1 ceapa
1 ardei
2-3 catei de usturoi
2-3 cartofi
Sare si piper
Alte condimente (boia, coriandru , cimbru…)
Miere
Suc de rosii
Fasole verde subtire
Usturoi
Smintina
Marar
Garnitura : orice fel
- cartofi piure cu salata, legume gratinate, legume fierte cu sos.
Eu va propun o garniture de fasole verde cu sos de usturoi
si smintina
Se curata pulpele si apoi, usor, se baga degetele pe sub
piele. In acest fel se desprinde pielea de carne pana la capatul osului de care se tine
pulpa.Acolo, se da pielea intr-o parte si se taie osul astfel incat pielea sa ramina agatata de
partea aceea mica de os ramasa. Pe intelesul tuturor, pielea ramane agatata de
bucatica de os de care apucam pulpa. Carnea din interiorul pulpei se scoate de
pe os si se toaca. Apoi se amesteca cu ardeiul, ceapa si usturoiul taiate marunt.
Se adauga si cartofii dati prin razatoare, sarea , piperul si celelalte
condimente. Totul se amesteca. Acest amestec umple apoi pielea pulpei . Partea ramasa deschisa se prinde cu o scobitoare. Cand pulpele sint gata umplute, ele se
asaza intr-o tava si se dau la cuptor cu un amestec de ulei, apa si suc de
rosii. Se poate turna peste pulpe si putina miere in amestec cu cativa
mililitrii de cognac.
Rumenite bine, pulpele se asaza pe o farfurie . Linga ele ,
garnitura din fasole verde. Fasolea spalata, se opareste in apa fiarta cu
sare si putin ulei. Cand este fiarta, se
strecoara si se amesteca cu usturoiul pisat si freacat cu ulei (mujdei). Peste
mujdei se mai poate adauga putin otet balsamic si putina smantana. La final, se
presara marar tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu