INGREDIENTE ( pentru 4-6 portii )
-Piept de rata ( 4 bucati a cate 200 g )
-Condiment “5 arome”
-Sare si piper
-Condiment “5 arome”
-Sare si piper
-O lingura de miere
-Zeama de la o portocala
-Zeama de la o portocala
-Doua linguri de sos de soia
-Doua linguri de ulei
MOD DE PREPARARE
Daca rata este de casa, atunci, de preferat, ar fi sa o
fierbem, mai intai 30-45 de minute cu putina sare. Astfel, apa in care a fiert
poate fi folosita la prepararea unei supe excelente.Dupa ce rata s-a fiert, se
scoate pieptul, se indeparteaza pielea si se taie in cubulete cu latura de 2
cm.Acestea se condimenteaza cu putina sare si piper ( in varianta cea mai
simpla ) sau se mai pot adauga condimente precum curry si "5
arome".Dupa gust, se amesteca zeama de portocala cu mierea impreuna cu
sosul de soia apoi se toarna peste bucatile de rata.Se pun apoi intr-un wok
rece sub care temperatura creste treptat.Pieptul de rata se prajeste 5-7 minute
pe fiecare parte.
Cand carnea este aurie si usor crocanta, se scoate pe o farfurie.
In acelasi mod se poate prepara si pieptul de pui, de asemenea, copanele si de rata si de pui se prepara in acelasi mod fara a indeparta pielea.
Cand carnea este aurie si usor crocanta, se scoate pe o farfurie.
In acelasi mod se poate prepara si pieptul de pui, de asemenea, copanele si de rata si de pui se prepara in acelasi mod fara a indeparta pielea.
Rata prajita se poate servi cu diverse combinatii de legume
si sosuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu