joi, 19 iulie 2012

Vinete la tava cu sos picant

INGREDIENTE (pentru 4-6 portii)

-2 vinete
-150 g cascaval

Pentru sosul de rosii

-suc de rosii
-ulei
-sare/piper
-boia iute
-2 lingurite de zahar
-o lingurita de mustar
-patrunjel
-2 catei de usturoi pisat 

MOD DE PREPARARE:

Se taie vinetele rondele de pana la 1 cm grosime, se condimenteaza cu sare si piper si se trag la tigaie in foarte putin ulei (vanata absoarbe uleiul) timp de 2-3 minute (pe ambele parti), pana ce prind o culoare aramie, fara sa se inmoaie foarte tare. Se pun vinetele intr-o tava si se adauga sosul de rosii. 
Se lasa la cuptor (la 180-200 de grade) timp de 15-20 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se rade cascaval pe deasupra.  Dupa preferinte, vinetele se pot face si pane. Rondelele se trec prin faina, ou batut, pesmet, iarasi prin ou batut si inca o data prin pesmet. Se prajesc pana ce prind o crusta aurie. Restul retetei nu se schimba.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu