750 g carne toccata
750 – 1000g de cartofi
5 oua
2 cepe
4-5 catei de usturoi
½ legatura patrunjel
Sare
Piper
Pesmet
1 lingura bullion



Musacaua este o mancare grea si greu de facut. Din aceste motive, de la inceput, trebuie sa stim cateva trucuri. De exemplu, cartofii sa fie taiati foarte subtiri (vezi imaginea) si scursi foarte bine de ulei. Nu se pun mai multe straturi de carne si cartofi, ci doar un singur strat de carne si doua de cartofi. Carnea, dupa ce a fost calita si amestecata cu toate ingredientele, se scurge bine, inainte de a fi pusa peste cartofi. Garnitura cu care asortam musacaua trebuie sa fie din legume crude sau sos de iaurt. Carnea tocata poate fi atat de pasare , cat si de porc in
amestec cu vita. Intr-o tigaie se caleste putin ceapa taiata fideluta. Peste
aceasta, se pune carnea tocata si se amesteca. Atunci cand carnea se albeste,
se mai adauga usturoiul maruntit, sarea, piperul si patrunjelul tocat.Se
amesteca, in continuare. Aceasta compozitie nu trebuie lasata mult pe foc
pentru ca ea se va coace definitiv la cuptor. Cand este gata, se ia de pe foc
si se lasa la racit. Separat, se prajesc cartofii, taiati foarte subtiri, ca pentru
chipsuri. De asemenea, nici ei nu
trebuie prajiti foarte bine, doar cat sa prinda o culoare usor aramie. Peste
carnea tocata , atunci cand s-a racit, se mai adauga 4 oua batute bine si, iarasi,
se amesteca. Acum, pe o tava se pune un
strat de cartofi prajiti. Inainte se poate unge putin tava cu ulei, dar se
poate si fara , in cazul in care cartofii nu au fost foarte bine scursi de
ulei. Peste cartofi se pune carnea toccata si , la final, un alt strat de
cartofi. Peste acest strat se adauga un ou batut cu bulion si, peste, putin
pesmet. Se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu legume crude, cu sos
de iaurt sau cu salate. Si, pentru ca
vine sezonul lor, sa nu uitam muraturile. Si chiar daca pentru o musaca stam aproape doua ore in bucatarie, merita sa ne bucuram de gustul si savoarea acestui preparat !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu