marți, 30 octombrie 2012

Clatite pane

200 g faina
1 ou
Sare si piper
1 ceapa
1 ardei
300 g muschi tiganesc
(sunca presata, carnati
sau orice mezel care va place)
Ulei
2 oua
Faina
Pesmet
Marar sau patrunjel
Iaurt
Maioneza

Povestea clatitelor, pe cat de simpla, in aparenta, pe atat de complexa, in realitate. Clatitele simple cu gem sunt cel mai rapid, simplu si usor desert pe care-l putem pregati. De aici incepe nebunia. Clatite cu fructe si frisca, cu inghetata si ciocolata, cu branza, cu sosuri dulci sau de iaurt si smantana, clatite cu varza , cu carne, cu ciuperci, cu spanac...Era sa uit , clatite cu miere si nuca, cu fistic, tort de clatite, clatite la cuptor...Si lista o puteti continua voi, fiecare dupa imaginatie si resurse.
Eu o sa va prezint, astazi, clatite pane. Sunt nemaipomenite!




Faceti clatitele obisnuite din faina, ou, putina sare si piper si apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta laptelui batut. Se pune o tigaie pe foc, se unge cu putin ulei si, cand este incinsa, se toarna un polonic din aluat. Clatita se intoarce sa se coaca si pe-o parte si pe alta. Intr-o alta tigaie se caleste putin ceapa, apoi, se adauga si  ardeiul. Peste ele se pune si mezelul taiat marunt. Se potriveste de sare si piper. Cand toate acestea s-au racit, se amesteca cu un ou si verdeata taiata marunt. Cu aceasta compozitie se umple o clatita, se impacheteaza si apoi se da prin faina, ou si pesmet. Ca snitelul pane. Se prajeste, la fel. Se pot servi cu un sos de iaurt, putina maioneza, sare si condimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu