2oua
15 linguri zahar
20 linguri apa
14 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat
1 plic praf de copt
Zahar vanilat
Esenta de rom
50 g mac sau nuca macinata
1 borcan gem
30 linguri faina
Glazura
10 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri cacao
2 linguri unt
ATENTIE!
Este cea mai simpla prajitura pe care am facut-o pana acum !
Nu va speriati de atatea linguri si lingurite! Este foarte usor. Puneti toate
aceste ingrediente pe masa de lucru langa un castron si incepeti cu cele doua
oua. Le spargeti si le puneti in castron. In timp ce amestecati cu telul sau cu
mixerul, adaugati , pe rand, toate celelalte ingrediente. Cand totul a fost
amestecat, aluatul se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se
coace la foc potrivit.
Glazura se face la fel, se amesteca zaharul, apa, cacao si
untul si totul se fierbe putin. Cand blatul s-a racit, se toarna glazura. Sau se poate
taia blatul in bucati mai mici si fiecare bucata poate fi trecuta prin
compozitia de glazura. Este prajitura care aduna intr-o muscatura multe arome
care se topesc in gura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu