Surimi
Ulei
Salata verde
Mar
Portocala
Sare si piper
Maioneza
Suc de rosii
Mustar


Stiu ca pentru lumea buna a bucatarilor, surimi este un
produs de calitate indoielnica, inferioara. Este un produs din peste la care se
adauga diferite ingrediente ajutatoare. Bineinteles, ar fi de prefereat pestele
proaspat, dar acesta, pentru unii, este
foarte scump. Pe cand, dintr-un 1/2 kg ( 6 lei) de surimi se pot face 4-6
portii, pentru o cina. Si este si gustos, si
usor, si arata si bine. Va propun o reteta simpla si rapida. Intr-o baie de ulei , bine incinsa, se pun bucatile congelate sau nu de surimi, cateva minute. Se scot pe o hartie
absorbanta. Se face un sos din putina maioneza, o lingura de suc sau sos de rosii, o lingurita
de mustar, sare si piper. De asemenea, se curata, se spala si se rupe o salata
verde. Se adauga feliute foarte subtiri de mar si cuburi de portocala. Peste
acestea, se adauga un sos din ulei, zeama de lamiae, sare, piper (daca ar fi
rosu, ar fi nemaipomenit. Piperul rosu are aroma speciala). Doar atat pentru ca
sunt suficiente aromele si gusturile de dulce-acrisor date de mar, portocala si
lamiae. Se aranjeaza pe o farfurie si se “rupe” gura invitatilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu