joi, 11 octombrie 2012

Surimi cu salata


Surimi
Ulei
Salata verde
Mar
Portocala
Sare si piper
Maioneza
Suc de rosii
Mustar

Stiu ca pentru lumea buna a bucatarilor, surimi este un produs de calitate indoielnica, inferioara. Este un produs din peste la care se adauga diferite ingrediente ajutatoare. Bineinteles, ar fi de prefereat pestele proaspat, dar acesta, pentru unii,  este foarte scump. Pe cand, dintr-un 1/2 kg ( 6 lei) de surimi se pot face 4-6 portii, pentru o cina. Si este si gustos, si  usor, si arata si bine. Va propun o reteta simpla si rapida.  Intr-o baie de ulei , bine incinsa,  se pun bucatile  congelate sau nu de  surimi, cateva minute. Se scot pe o hartie absorbanta. Se face un sos din putina maioneza,  o lingura de suc sau sos de rosii, o lingurita de mustar, sare si piper. De asemenea, se curata, se spala si se rupe o salata verde. Se adauga feliute foarte subtiri de mar si cuburi de portocala. Peste acestea, se adauga un sos din ulei, zeama de lamiae, sare, piper (daca ar fi rosu, ar fi nemaipomenit. Piperul rosu are aroma speciala). Doar atat pentru ca sunt suficiente aromele si gusturile de dulce-acrisor date de mar, portocala si lamiae. Se aranjeaza pe o farfurie si se “rupe” gura invitatilor.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu