joi, 4 octombrie 2012

Piscoturi cu creme


Nu va speriati ! Sunt trei crème foarte bune si usor de pregatit. Iar gustul acestui desert este …delicios. Se face repede , iar combinatia celor trei crème este spectaculoasa atat la gust, cat si la aspect.  Incercati repede aceasta reteta si nu o sa va para rau. Mai mult, veti primi multe laude. Nu va mai spun cat de mult le place copiilor. Succes!

Piscoturi
Crema de unt : 100 ml apa
                        120 g zahar
                        100 g unt
                        200 g nuci
                        50 g cacao
                        4 galbenusuri
                        Esente de vanilie si rom
Crema de cacao : ½  l lapte
                             175 g zahar
                             80 g faina
                             4 oua
                             Esente de vanilie si rom
                             50 g cacao
Crema de lamaie : 300 g zahar
                              100g unt
                              4 oua
                              300 g frisca
                              3 lamai

Si, acum, la treaba !
Crema de unt : Intr-o cratita se pun sa fiarba ( 3 – 4 minute) apa cu zaharul si esentele. Se lasa sa se raceasca putin. Peste galbenusurile frecate bine se adauga siropul racit. Apoi, se pune compozitia  la foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn, pana devine o pasta. Cand aceasta s-a racit pe jumatate, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca, din nou. La final, se adauga nucile si cacaoa.  Aceasta crema trebuie intinsa imediat pe blat pentru ca se intareste destul de repede.
Crema de cacao : Se freaca bine ouale cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga, cate putin, laptele fierbinte, amestecand mereu cu lingura de lemn ca sa nu se prinda cocoloase. Se adauga cacao si esente.  Apoi, se pune la foc mic, mestecand mereu pana se leaga si devine o crema.
Crema de lamaie : Se freaca zaharul cu ouale, coaja de la doua lamai si  zeama de la trei lamai. Se pune la foc mic si se mai adauga si untul. Se mesteca tot timpul aceasta compozitie,  pana ea devine consistenta. Se lasa la racit si apoi se amesteca si cu frisca.  
Piscoturile  se pun pe un platou si peste ele se poate turna , usor, putin sirop sau putina cafea, cat se le inmoaie , dar nu complet. Apoi, un strat de crema, altul de piscoturi si.. tot asa. Daca vi se pare greu sa faceti trei crème, renuntati la una dintre ele  si  obtineti, in mare, acelasi rezultat. Si cu o singura crema pusa in doua straturi merge, iar peste ultimul strat de piscoturi se poate pune  frisca, sau sirop, sau un toping.  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu