Nu va speriati ! Sunt trei crème foarte bune si usor de pregatit. Iar gustul acestui desert este …delicios. Se face repede , iar combinatia celor trei crème este spectaculoasa atat la gust, cat si la aspect. Incercati repede aceasta reteta si nu o sa va para rau. Mai mult, veti primi multe laude. Nu va mai spun cat de mult le place copiilor. Succes!
Piscoturi
Crema de unt : 100 ml apa
120 g zahar
100 g unt
200 g nuci
50 g cacao
4 galbenusuri
Esente de
vanilie si rom
Crema de cacao : ½ l
lapte
175 g zahar
80 g faina
4 oua
Esente de vanilie si rom
50 g cacao
Crema de lamaie : 300 g zahar
100g unt
4 oua
300 g frisca
3 lamai
Si, acum, la treaba !
Crema de unt :
Intr-o cratita se pun sa fiarba ( 3 – 4 minute) apa cu zaharul si esentele. Se
lasa sa se raceasca putin. Peste galbenusurile frecate bine se adauga siropul
racit. Apoi, se pune compozitia la foc
mic si se amesteca cu o lingura de lemn, pana devine o pasta. Cand aceasta s-a
racit pe jumatate, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca, din nou. La
final, se adauga nucile si cacaoa. Aceasta crema trebuie intinsa imediat pe blat
pentru ca se intareste destul de repede.
Crema de cacao :
Se freaca bine ouale cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga, cate putin, laptele fierbinte, amestecand mereu cu lingura de lemn ca sa nu se prinda
cocoloase. Se adauga cacao si esente. Apoi, se pune la foc mic, mestecand mereu pana
se leaga si devine o crema.
Crema de lamaie :
Se freaca zaharul cu ouale, coaja de la doua lamai si zeama de la trei lamai. Se pune la foc mic si
se mai adauga si untul. Se mesteca tot timpul aceasta compozitie, pana ea devine consistenta. Se lasa la racit
si apoi se amesteca si cu frisca.
Piscoturile se pun pe
un platou si peste ele se poate turna , usor, putin sirop sau putina cafea, cat
se le inmoaie , dar nu complet. Apoi, un strat de crema, altul de piscoturi
si.. tot asa. Daca vi se pare greu sa faceti trei crème, renuntati la una
dintre ele si obtineti, in mare, acelasi
rezultat. Si cu o singura crema pusa in doua straturi merge, iar peste ultimul strat de piscoturi se poate pune frisca, sau sirop, sau un toping. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu