1 morcov
1 ceapa
1 ardei
3 cartofi
300 g ciolan afumat
150-200 g grau
3-4 rosii
Ulei
Sare si piper
Leustean


In ultima vreme, orezul este pregatit in fel si fel de retete... spaniole, chinezesti, japoneze sau mai stiu eu de pe ce meleaguri. Cu legume, cu pui, rata sau peste, cu porc, cu mirodenii de nici n-am auzit de ele, orezul este cunoscut in toate colturile lumii. La fel de cunoscut este si graul, dar macinat. Toate produsele de panificatie au la baza faina de grau. Dar, surpriza ! Uneori, in anumite retete, graul integral poate fi folosit foarte bine, dand un gust deosebit preparatelor. Sa nu mai vorbim despre calitatile nutritive ale acestuia.Si, daca veti studia mai atent, veti descoperi chiar si proprietati tamaduitoare. Asa ca, intr-o zi, am pus la fiert ceapa, morcov, ardei, cartofi. Pot fi adaugate si alte legume pe care le aveti prin frigider sau camara. Aceste legume le putem amesteca ori cu o bucata de ciolan afumat fiert ori tras la tigaie. Cum doriti, in functie de gust. Peste toate acestea se adauga graul bine spalat .Cand este aproape gata, putem adauga si rosiile decojite sau sucul de rosii. Se mai pune putin ulei , se potriveste de sare si piper, se adauga cateva frunze de leustean si...totul in blender. Si, gata supa crema cu grau si afumatura.
Incercati si nu veti regreta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu