500 g muschi de porc
2-3 carnati subtiri
2 oua
1 ardei
1-2 cepe
400 g ciuperci
120 g branza topita
100 g cascaval
Marar
Ulei
Sare, piper, alte condimente

Aceasta rulada se poate face din orice carne, de porc, de
vita, pui sau curcan. Este foarte buna si usor de prepart. Dar, mai ales,
este spectaculoasa! Asociata cu diverse garnituri si salate poate fi, oricand, un meniu principal la o masa festiva. Asadar, sa trecem la treaba! Se taie
carnea astfel incat ea sa se desfaca precum
un pliant din trei parti. Se obtine o “foaie” de carne care se bate usor, pana se subtiaza. Peste ea
se presara sare, piper si ce condimente mai aveti prin casa. Se ruleaza si se
lasa la frigider 30 minute. Intr-o tigaie, se caleste putin ceapa taiata fideluta. Se adauga ciupercile
taiate, sarea si piperul, mararul. Cand sunt calite, se mai adauga si cascavalul ras si branza topita. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute. Dupa ce s-a racit
putin, peste compozitie, se mai pun doua oua batute. Totul se amesteca bine. Se
intinde “foaia” de carne peste care se asaza un strat din compozitia cu
ciuperci. Peste, se pun doi-trei carnati. Se ruleaza “foaia” de carne destul de
strins si se leaga ori cu o sforicica, ori cu scobitori. Se asaza intr-o tava
unsa cu putin ulei, iar langa se pune ce a mai ramas din compozitia de
ciuperci. Se lasa la cuptor pana ce prinde o crusta. Se poate servi cu orice
garnitura si salata. Astazi, eu am asociat rulada cu o garnitura de orez cu sofran si o salata dulce acrisoara de gogosari.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu