luni, 26 noiembrie 2012

Rulada cu carnati si ciuperci





500 g muschi de porc
2-3 carnati subtiri
2 oua
1 ardei
1-2 cepe
400 g ciuperci
120 g branza topita
100 g cascaval
Marar
Ulei
Sare, piper, alte condimente


Aceasta rulada se poate face din orice carne, de porc, de vita, pui sau curcan. Este foarte buna si usor de prepart. Dar, mai ales, este spectaculoasa! Asociata cu diverse garnituri si salate poate fi, oricand, un meniu principal la o masa festiva. Asadar, sa trecem la treaba! Se taie carnea astfel incat ea sa se desfaca precum  un pliant din trei parti. Se obtine o “foaie” de carne  care se bate usor, pana se subtiaza. Peste ea se presara sare, piper si ce condimente mai aveti prin casa. Se ruleaza si se lasa la frigider  30 minute. Intr-o tigaie, se caleste putin ceapa taiata fideluta. Se adauga ciupercile taiate, sarea si piperul, mararul. Cand sunt calite, se mai adauga si cascavalul ras si branza topita. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute. Dupa ce s-a racit putin, peste compozitie, se mai pun doua oua batute. Totul se amesteca bine. Se intinde “foaia” de carne peste care se asaza un strat din compozitia cu ciuperci. Peste, se pun doi-trei carnati. Se ruleaza “foaia” de carne destul de strins si se leaga ori cu o sforicica, ori cu scobitori. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei, iar langa se pune ce a mai ramas din compozitia de ciuperci. Se lasa la cuptor pana ce prinde o crusta. Se poate servi cu orice garnitura si salata. Astazi, eu am asociat rulada cu o garnitura de orez cu sofran si o salata dulce acrisoara de gogosari. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu