500 g carne de porc
5-6 cartofi
100 g cascaval
1 carnat
Sare si piper
Condimente
Usturoi
Bulion sau suc de rosii
Sos pentru marinat canea:
ceapa, usturoi ,cuisoare, sare, piper,
sos de soia, foi de dafin,apa
Pentru ca masa copiilor trebuie sa fie foarte diversificata, si pentru ca nimic nu inlocuieste cartofii prajiti, i-am pacalit zilele acestea cu aceasta reteta. De ce spun ca i-am pacalit? Stati sa vedeti!
Mai intai, am luat carnea de porc, dar poate fi orice fel de carne, si am lasat-o o ora la marinat. Sosul pentru marinat este cel descris mai sus. Cu cat lasam carnea mai mult in sos, cu atat ea devine mai frageda. Cateva ore ar fi foarte bine. Dupe ce am scos carnea din sosul marinat, o taiem bucatele mai mici si o tragem la tigaie cu foarte putin ulei sau deloc. O intoarcem pe toate partile si, apoi, o scoatem intr-o tava. Peste ea mai putem adauga sare si piper, condimente (cinci arome), ulei (daca avem, ulei de susan) , bulion sau suc de rosii si 2-3 catei de usturoi si putina apa. Tava aceasta se baga la cuptor, pana se rumenesc bucatile de carne.
Cartofii, nu prea mari, se curata si se taie in lung. Apoi, le dam diferite forme, in functie de imaginatie si ii prajim in baia de ulei. Cand montam farfuria, putem sa punem peste cartofi putin cascaval si carnat, dar nu este obligatoriu.
Si iata cum arata farfuria mea! Foarte plina si, totusi, nu e! Am uitat, am pus si o jumatate de rosie si o jumatate de ardei.
Intelegeti de ce am spus ca i-am pacalit pe copii?
Carnea prajita nu e prajita, ci la cuptor.
Cartofii taiati in diverse forme nu mai sunt atat de multi ca cei facuti in mod obisnuit. Deci, aceasta farfurie, asa cum o vedeti, a stapanit pofta de carne si cartofi , fara a fi intr-o cantitate mare. Eu cred ca la cantitate pacatuim noi. Vrea copilul cartofi prajiti, noi facem un castron mare, vrea carne prajita, facem un ceaun mare.
Eu asa cred, putem manca orice, dar ponderat si diversificat. Si mai bine le fac eu in casa, decat sa cumpere de la ...fast food, nu ? Daca aveti alte pareri, le astept, cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu